Välj en sida

Bettskenor – Bäst i test

En bettskena kan användas till att stoppa tandgnisslande och få bieffekter såsom värk i huvud, ansikte och nacke att försvinna. Det finns olika sorters bettskenor som kan köpas hos tandläkaren, på apoteket eller online. Vi har taget en titt på de bettskenor som finns och gjort en bedömning av dem.

Antibite bettskena (testvinnare)

Antibite bettskinaAntibite är den bäst recenserade och mest populära bettskenan som finns att köpa online. Det finns redan mer än 6 000 nöjda kunder som har köpt den, och det betyder i alla fall att den fungerar. Men den är inte enbart populär för att den fungerar, utan även för att den är billig, lätt att beställa, CE-märkt, BPA-fri och tillverkad av luktfri och smaklös plast.

När du köper Antibite bettskena får du mängdrabatt. Du kan beställa 1, 2, 3 eller 4 åt gången. Ju fler du beställer desto billigare blir det per styck. Dessutom är det en bra idé att ha flera bettskenor av olika anledningar: de blir slitna och behöver bytas ut emellanåt, bra att ha en där hemma, en till resväskan och en i reserv som kanske får vara hos partnern.

Pris: 149,75-299,00 kr/st. Rabattkod: PA15 (spara 15 % idag)

Finns ENDAST hos Antibite

Bettskena från Ekulf Nightguard

Ekulf nightguard bettskenaOm du vill handla på ett apotek online eller i ett fysiskt apotek för den sakens skull, så är det ofta Ekulf Nightguard du hittar. Det är en universell bettskena som passar alla. Den fungerar förvisso utmärkt och det är inte så stor skillnad på den och Antibite bettskena. Det finns dock några saker som gjorde att den här skenan inte blev testvinnare.

Den har inte samma certifieringar som Antibite, även om den också är luktfri, smaklös och inte innehåller latex eller andra allergener. Det finns inte heller någon rabatt eller mängdrabatt tillgänglig, förutom när det finns ett gällande kampanjerbjudande. I gengäld kan man få 1 för endast 219,95, vilket är 30 kr. billigare än Antibite, men behöver du ha 2 st. så lönar det sig inte.

Pris: 289 kr.

Bettskena – apotek eller tandläkare?

Inget av det. Eller i själva verket är det helt upp till dig själv, men jag skulle rekommendera att du beställer en bettskena online. Det är lättare och billigare. Skulle du ändå ha vägarna förbi ett apotek, kan du givetvis gå in och köpa en bettskena där. Jag skulle däremot inte rekommendera att du köper den hos tandläkaren, då de säljer specialtillverkade bettskenor som kostar från 2 000 kr/st. + konsultation.

I allmänhet skulle jag rekommendera att du beställer vår testvinnare från Antibite som redan har över 6 000 nöjda kunder. Den kan endast beställas online och säljs varken via tandläkare eller apotek som det är nu.

Bettskena mot tandgnisslande

En bettskena ska inte förväxlas med en snarkskena, det finns skillnader i såväl deras funktion som design. En bettskena är till för dig som gnisslar tänderna under natten, och den är särskilt framtagen för att motverka detta. Tandgnisslande är ett problem som väldigt många lider av, men det finns som tur är relativt enkla lösningar på problemet. Det är även viktigt att man gör något åt problemet då det kan finnas många besvär som kan kopplas till tandgnisslande.

Tandgnisslande kan vara anledningen till att man vaknar med huvudvärk, sover dåligt och i allmänhet blir mer spänd i nack- och axelregionen. I värsta fall kan det även innebära att man sliter på sina tänder och förstör dem, vilket kan sluta med en dyr räkning hos tandläkaren för att kunna få bukt med en sådan skada.

Rengöring av skenan

Lyckligtvis är det relativt enkelt att rengöra sin bettskena. Du behöver inte använda några speciella medel för ändamålet, snarare tvärtom. Du får inte använda tandkräm eller liknande till rengöring av din bettskena då det kan orsaka slitage på skenan, så den inte längre kan utföra sin uppgift. Istället bör du bara använda en ren tandborste till att skrubba skenan under rinnande vatten. Gör detta varje gång du ska använda den och varje gång du använt den.

När du inte använder den är det viktigt att du lägger den i den medföljande asken, för att undvika bakterier på bettskenan. Det kan även vara en bra idé att emellanåt rengöra asken till bettskenan, då det utan tvekan kan hamna bakterier där.

Billigast pris på bettskena

Det finns olika sorters bettskenor på marknaden men utbudet är inte så stort som man kanske kunde tro, för att vara en relativt enkel produkt. Det har bland annat att göra med att man måste ha en massa certifikat samt att den måste testas för att se om den över huvud taget fungerar. Således ligger det mycket arbete i att få ut en sådan produkt på marknaden samt att nå framgång med den.

Den billigaste bettskenan på marknaden är den från Antibite då man får ett billigare styckpris ju fler man köper. Det billigaste priset du kan komma ner till är därmed Antibites bettskena för 124 kr/st. vid köp av 4 stycken. Om du bara ska ha en bettskena så kommer styckpriset att röra sig upp över 200 kr.

0 kommentarer